1062409.jpg

Keskiviikkona olin Wandan kanssa vetämässä tokon jatko ryhmää Vaihdekadun kentällä. Oli ihanan paljon lunta! Wandan laitoin kiinni aina välillä, kun ohjasin ryhmäläisia ja välillä näytin Wandalla esimerkkiä.
Kun tunti loppui, niin Wandalla oli kova spurtti päällä! Päästin Wandan irti ja otin muutamia toko liikkeitä.  Otin sivulletuloa, seuraamisesta seisomista, paikallaanoloa, seuraamista lyhyillä matkoilla ja vähän myös koiratanssia: kuole ja jalkojen välistä pujottelua.
Kuole liikettä ottaessa Wanda oli ihan liikkumatta selällään, ketarat pystyssä ja silmät molotti paikoillaan ja häntä ei huiskuttanut kertaakaan. Hassu tyttö.. Siitä sain idean, että käskin Wandan kuolemaan ja itse menin muutaman metrin kauemmas ja tulin sitten takaisin ja palkkasin namilla ja moukarilelulla. Heh, tässä olisi kiva koiratanssiosiokin. :D Eräs ryhmäläinen ihmetteli, kun omistaja jättää koiransa kuole asentoon :D Tästä liikkeestä Wanda on saanut makeimmat kehut ja joskus, kun Wanda ei enää jaksa keskittyä tokoon niin kesken kaiken saattaa heittäytyä kuoliaaksi! Ehkä ajattelee, että nyt on homma hoidossa, kun tehdään emännän suosikki liike :D Sitten otin myös jalkojen välistä pujottelua, mikä meni todella nopeasti! Oikein hypähteli puolelta toiselle. Nyt tytöllä riitti innostusta ja energiaa.. Oli tietenkin kateellisena katsonut kiinni ollessaan muiden koirien tokoilua..heh..

Sitten jälkeen. Eilen otin Wandalle jälkeä sen vanilijantuoksuisella lelulla. Jätin Wandan takapihalle ja itse lähdin piilottamaan lelua talon toiselle puolella olevaan "pikku metsään". Sitten palasin Wandan sivulle ja käskin mennä etsimään lelua. Todella nopeasti löysi lelun vaikka oli lumen alla ja vaikeassa paikassa. Wanda ei käynyt kuin yhden pienen harhareitin ja sekin oli vanha piilo. Kyllä tyttö osaa käyttää ahkerasti nenäänsä ja nauttii tästä puuhasta suunnattomasti. Ehkä näin virallisesti jäljen aloitamme kunnon ryhmässä sitten ensi keväänä. Sittempä näkee, miten homma lähtee luistamaan :)

Tiitullekin olen opettanut uuden liikkeen. Kun sanon tytölle "anna kummatkin tasut", niin tyttö istuu ja nostaa tassut ylös ja pysyy siinä paikoillaan. Tiitu osaa jopa paremmin tämän liikkeen kuin Wanda ;) Wandalla pitää olla  vielä tuki, mutta Tiitu ei tarvi.

1080372.jpg