Tänään treenasin koirien kanssa tokoa kuukauden tauon jälkeen. On ollut niin kiiresitä, ettei ole ollut aikaa kunnolla treenata. Koeviikkokin päättyi tänään niin oli ihanasti aikaa tokoilla koirien kanssa :)
Pieni tauko teki selvästi hyvää! Wanda oli todella aktiivinen tokoiltaessa. Otettiin kosketusalustaa n. 5m  päästä. Sanoin "koske" ja Wanda juoksi täysillä alustalle ja tökkäsi kuonon siihen.
Kosketusalustan avulla treenattiin pysähtymistä luoksetulon yhteydessä. Tätä liikettä otin pari kertaa alustan kanssa, mutta ei oikein toiminut, joten kokeilin raakasti niin, että  pyysin Wandan luoksee "tänne" ja puolessa välissä "seis". Alussa Wanda otti muutamia askelia käskyn jälkeen, mutta tajusi kuitenkin nopeasti tarkoituksen. Viimeinen kerta olikin todella terävä pysähdys. Apuna oli vain pieni käsimerkki, minkä seuraavaksi häivytän pois.
Sitten otin seuraamista enimmäkseen suoralla matkalla naksun kanssa. Se meni hienosti. Naksautin aina vähän väliä. Wanda selvästi parantaa suoritustaan naksautuksen kuultaessa, oikein odottaa, milloin naksautan. Seuraamista treenatessa naksu on parhaimpia palkkauskeinoja Wandalle ja sen avulla saa pienetkin virheet hiottua kuntoon.
Sivulletuloa otin myös muutaman kerran ja senhän tyttö osaa loistavasti. Ainoa on se, että kun Wanda on yli-innoissaan treenatessa niin sivulletultaessa hypähtää ja tökkäsee minua kuonollaan..
              
          noutokapulan innoks syöjä ;)                          
1446283.jpg

          vauhdikas meno kosketusalustaan!
1447759.jpg

1446282.jpg

Tiitun kanssa otin vähän paikallamakuuta, seuraamista ja sivulletuloa. Tiitu ottaa todella hyvin kontaktia, kun lähdetään seuraamiseen. Otin sitä vain muutamalla askeleella ja "naks" ja nami perään. Todella hyvin ja tiiviisti kulki verelläni, mutta vielä vain lyhyillä matkoilla, pidemmillä lähtee kauemmas minusta. Sivulle tulo oli perinteiseen tapaan iloinen ja vauhdikas! :)
Oli mukavat pienimuotoiset treenit. Nyt kauheasti ootellaan sitä kesää, että pääsee agiradalle juoksemaan!

    Katsekontakti pelaa (mie oon niin ihana)
1446430.jpg

                    Yhdessä paikallaanoloa
1446286.jpg