Tänään koirien kanssa poikkesin iltalenkillä yhdelle nurmikentälle vähän tokoilemaan. Wandan kanssa otin seuraamista, sivulletuloa, luoksetulon yhteydessä pysähtymistä, seuraamisesta seisomista sekä otin vuorotellen liikkeitä istu, maahan seiso jne.  Wanda oli aivan huippu! Todella nopeat ja terävät liikkeet ja katsekontakti täydellinen. Palkkana käytin keppiä, joka tarttui messiin lenkkipolulta.  Kaikki muut liikkeet meni täydellisesti paitsi luoksetulon yhteydessä pysähtyminen. Sitä piti ottaa muuatam kerran ennen kuin pysähtyi terävästi. Tokoiltiin vain 5-10 minuuttia ja lopetin siihen kohtaan, kun Wandalla oli miellyttämisenhalu ja aktiivisuus kympissä. Kokemuksesta voin sanoa, ettei missään nimessä kannata treenata koiraa puhki ja ottaa paljon toistoja, vaan lopettaa siihen kohtaan, kun koira on vielä innostunut treenaamisesta.

Meitä on pyydelty tokon sm-kisoihinkin. Koira olisi hyvinkin valmis, mutta omistaja ei. :D Pitää harjotella vähän tuota kehäkäyttäytymistä mun osalta, kuten olla niin paljon jännittämättä hmmm.. Se kun meinaa tarttua tuohon herkkikseen niin voimakkaasti vaikka kuinka peittelisi.. :D Ehkä me joskus sinnekin uskaltaudutaan menemään.. Mutta ilon vuoksihan me treenataan eikä niinkään kisojen  ;)

Tiitu oli lenkillä niin iloinen ja reipas tyttö! Juoksi kuin raketti! Sillä on tapana irvistää samalla ja vetää häntää hauskasti, kun juoksee täysillä! Ja lisäksi ajattaa meidän paimenkoira Wandaa ja roikkuu sen "housuissa" juostessa! :,D On se niin elämäniloinen ja yllätyksiä täynnä oleva pakkaus, ettei voi muuta kuin nauraa ja ihailla sen puuhia!
Oli kiva lenkki-ilma. Tyyni vesi ja Wanda kahlaili rantaa pitkin ja nautiskeli. Ei ole vielä uimaan päästetty, mutta jospa ensi viikolla pääsis senkin harrastuksen pariin.

heti kesäloman alkaessa startataan kummankin koiran kanssa agility, mitä on jo kuumeisena odoteltu! Ja Tiitunkin kanssa yritän niin useasti kuin mahdollista mennä tokokentälle treenaamaan, kun onhan meillä ne kisatkin tähtäimessä jossain vaiheessa. ;) Ja Wandan kanssa vedetään tokoryhmää toisen ohjaajan Tiinan ja hoffi koiransa kanssa. Silloin ehtii aina ohjauksen päätteeksi ottaa Wandalle kunnon treenit.
Jälki kiinnostais meitä paljon. Kun nyt tulisi se alkeiskurssi niin kyllä mentäis Wantsun kanssa! Vaikka tuo meidän kesätreenien aikataulu on jo aika kiireinen :D